2009.02.19
SZER-telenül éljenek a fiatalok!
A kábítószer ellenes küzdelem Szolnokon az önkormányzat és intézményeinek, valamint több civil szervezetnek az összefogását eredményezte – mondta sajtótájékoztatóján dr. Kállai Mária alpolgármester.

Tavaly a drogprevenció területének egy még újszerű, ám fontos formájával ismerkedhetett meg Szolnok lakossága. Ez volt a SZERTELEN TAVASZ programsorozat (nem) csak fiataloknak, mely sokakat meghökkentett újszerűségével, formabontásával – mondta az alpolgármester. A programsorozat olyan kulturális, sport, szabadidős, önkéntes programokat fogott össze, melyek a fiatalok számára nyújtottak alternatív szabadidős lehetőséget. A 2008-as évben a különböző programok által közel 8.000 fiatalt és szakembert sikerült megszólítani.

A tavalyi kezdeményezés eredményein felbuzdulva, 2009 januárjában a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum – Közösség, együttműködés munkacsoportja koordinálásában indult útjára a szervezés. A kezdeményezéshez csatlakozók között vannak:

Aba-Novák Kulturális Központ
Ifjúsági Ház
Életesély Kiemelten Közhasznú Mentálhigiénés Alapítvány
Kornéliusz Háza Missziós Egyesület
Miért Ne Alapítvány
Szer-telen Ifjúsági Ház
Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központja
Szolnok Jövőjéért Alapítvány
Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.
Szolnok Városi Óvodák
TISZApART Mozi Kulturális Egyesület

A cél, hogy a felsorolt – és a még megszólított és csatlakozni szándékozó – intézmények, szervezetek 2009. március – június között zajló nyitott és zárt programjai hatékonyabban célt érjenek az összefogott médiakampánnyal és felhívják a figyelmet a szabadidő hasznos, szertelen eltöltésének lehetőségére.

A szervezők összefogása egyben annak hangoztatása is, hogy a közösségi lét, az egymás iránti felelősségérzet és szolidaritás természetes igény és emberi szükséglet, melyre egyre nagyobb szükségünk van mindennapjainkban is.
A programok sokszínűségében, remélem mindenki megtalálja a számára vonzó és hasznos időtöltés lehetőségét és reméljük minél többen csatlakoznak már meglévő, vagy új programjaikkal.

A cikk eredeti megjelenése: http://info.szolnok.hu